Eng vandring til Mosevrå

Sommeren gør som den plejer, “løber afsted”, og nu glæder jeg mig til igen at skrive om vandreture i det vestjysk samt eksperimentere med naturens egne råvarer. På siden med aktuelle ture, er der nu mulighed for at melde sig til gratis fællesture. Jeg håber, at du har lyst til at være med.

Eng turen i bunden af Ho Bugt

En del af kyst til kyst stien. Broeng-Bordrup

Mange fra Esbjerg-Varde egnen vil vide, at der  i bunden af Ho bugt, ind forbi Kjelst, går en landevej med en herlig udsigt. Kommer man fra Tarphagebroen og følger vejen ned til bunden, hvor der ligger en Put and Take sø kan man sætte bilen, hoppe i vandreskoene og derfra gå direkte ind på Kyst til Kyst stien, som er markeret med gule stolper. Stolperne er indimellem overbevokset af livligt græs. Det et er en god idé at medbringe et udprintet kort af Kyst til Kyst stien. Følger du stien vestover ender du ved Hvidbjerg Strand ved Blåvandshuk.

Her vil jeg bare give en lille beskrivelse af turen over engen, fra Kjelst til Mosevrå/Bordrup.  Man starter ud langs et markhegn, men inden man ser sig om er man ude i et vidt og åbent eng landskab, i direkte forlængelse af Ho Bugt. Der er meget højt til himlen her. En smutvej, hvor engen binder to helt forskellige landskaber sammen. Mosevrå er et særpræget sted, hvor det dufter af hedens lyng og skovens muld. “Mosevrå” smager af mose og vrå betyder afsides. Et lille sted, som man lige når at skimte ud af øjenkrogen til venstre, når man kører fra Oksbøl mod Blåvand.

Udsigt og vider

Når man går over engen er det de store vidder der mærkes. Det føles som at være i kontakt med uendeligheden selv, meget storslået. For min datter Signe var det køerne, der var til størst morskab. Der gik jeg så og nød selskabet med Signe på 20 år, som morede sig over køerne, samtidig med hun analyserede gårsdagens valgresultat. En af de dejlige oplevelser, man får når naturen åbner sig for én og man får lyst til at snakke med hinanden om alt muligt.
På den anden side af engen var der et fugle-observations tårn som vi selvfølgelig måtte op i. Her fløj svaler lige op i ansigtet på os. Vi følte os nærmest angrebet. Der gik noget tid inden vi opdagede en svalerede der var kittet indimellem tagspærrene på tårnet. Det gav jo en forklaring.

Tag klapvogn med

Det skulle bare være en lille formiddagstur, så vi vendte snuderne den anden vej og gentog eng vandringen. Denne gang kom vi tæt på farvestrålende gravænder og over hovederne på dem fløj store bekkasiner. Mange fine oplevelser på kort tid.

På trods af turens beskedne længde på 2 x 3 km tog den os et par timer. Men det var hyggen, der tog tid. Turen gik på en meget let tilgængelig grusvej. Hvis man har et kort, vil man kunne finde et lidt andet startpunkt for eng vandringen og man kan snildt tage en klapvogn med.

Kløverpandekager

Med ingredienser fra turen afsluttede vi med lækre kløverpandekager. Opskriften er fundet i “Spis dit ukrudt” af Anemette Olesen. Skarresøhus Forlag.

1 dl kløver evt. både blade og blomst
125 g mel
3 dl mælk
2 æg
½ tsk salt
30 g smør
1 tsk vanilje

  • Finhak kløverne. Bland de findelte kløverdele med melet og rør mælken i dejen.
  • Pisk dernæst æg i dejen og rør godt efter hvert æg. Kom salt og vanilje i.
  • Smelt smørret på en pande. Kun en lille klat til hver pandekage. Lad dejen hvile i ca. 20 min. før den bruges. Tilføj evt. 1 dl hvidtøl, hvis den er for tynd og tør.
  • Pandekagerne kan rulles sammen og drysses med kløverblomsterblade.
    Velbekomme!

Nyttig link:
http://www.kyst-kyststien.dk/kort02.htm
http://www.anemetteolesen.dk

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *